top of page

Україна єдина


Багато століть український народ виборював свободу, незалежність та державність. Історія залишила нам у спадок знакові події цієї боротьби, які підкреслюють волелюбність українського народу, його прагнення до незалежності. Однією з таких подій, яка є прикладом незламного духу нашого народу, є день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 22 січня 1919 року, який офіційно визнано Днем Соборності та Свободи України. Це стало єднанням східних та західних українських земель, народженням єдиної незалежної соборної держави. Поняття соборності України полягає не тільки в незалежності, територіальній цілісності та неподільності її території, а й в єдності духу, ідеї та прагнень українського народу.

З нагоди цього свята у нашій школі пройшли заходи, присвячені подіям 97-річної давності. Зокрема, загальношкільна лінійка "Єдина Україна», виховні години «На шляху соборності та Незалежності», виставка дитячих малюнків «3 Україною в серці», перегляд фільму "Акт злуки: відтворення історичної правди".

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно! ˗ Говорять сьогодні дорослі й малі, ˗ Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина, Немає такої, як ти на землі. Дай щастя, Боже, нашій Україні, Такій великій, рідній і єдиній, У кожне місто і село квітчасте Пошли любов і світле щастя.


Важливі новини
 
Актуальні новини
Архів новин
bottom of page